Kom godt i gang med din Easy Chunky Neck

Easy Chunky Neck er perfekt til den kolde årstid. Den passer godt ind under forskellige typer jakker – specielt lidt nedringede jakker, hvor man hurtig kan komme til at fryse uden noget rundt om halsen. Selv med v-udskåret jakke vil denne halsedisse holde dig varm, samtidig med at du er moderigtigt klædt.

 

Om opskriften

Easy Chunky Neck strikkes på tykke pinde med et tykt garn – og den er derfor et hurtigt strikkeprojekt. Derudover bruges der simple teknikker, så det også er et meget begyndervenligt projekt, særligt fordi opskriften indeholder forklaringer målrettet begynderen og idet der medfølger videoguides hvor vi strikker hele Chunky Neck “sammen med dig”. Halsedissen strikkes nemlig primært med to helt basale teknikker: ret og vrang. Hvis du ikke har lært dem endnu, følger der til opskriften udførlige videoguides til alle steps – så vi skal nok nå i mål sammen. 

Garn

Opskriften kan strikkes i 4 garnalternativer. De 4 garntyper giver forskellig struktur, idet garnet har forskellig tykkelse, blødhed og indhold af uld. Afhængigt af, hvilket garn du vælger, skal du strikke med 1 tråd eller 2 tråde garn. Nedenfor kan du læse information om de forskellige garnalternativer. Easy Chunky Neck kan strikkes i to størrelser: S/M og L. 

 

Garnalternativ 1: 2 tråde af denne garnblanding (50g=75m)

Afhængig af størrelse skal du bruge:  4 (5) nøgler. Svarende til 200 (250) gram.

Dette garnalternativ er en blanding af 65% uld og 35% alpaca. Uld og alpaca er to lignende materialer som dog bidrager med forskellige, gode egenskaber. Ulden sikrer at du kan holde dig varm hele vinteren igennem. Dertil sikrer ulden også en god og fast formstabilitet. Den bløde alpaca giver garnet en fin og silkeblød overflade. Personligt synes vi at dette alternativ er lidt blødere end garnalternativ 2 – og hvis man er sart overfor kløen i uld, kan det være et plus, at dette alternativ indeholder mindre uld. Nedenfor kan du se et billede af Easy Chunky Neck, strikket i denne garnblanding.

Garnalternativ 1 er vores fortrukne alternativ. Derfor har vi i samarbejde med Yarnjunkies, udviklet en garnpakke med både garn og strikkepinde til opskriften.

Køb garnpakke med pinde her.

 

 

 

 

Garnalternativ 2: 1 tråd af denne garnblanding (50g=50m).

Afhængig af størrelse skal du bruge:  3 (4) nøgler. Svarende til 150 (200) gram.

Denne garnblanding er af 100% uld. Garnet er blødt og behageligt mod huden, og så er garnet utrolig tykt, hvilket gør at garnet er særdeles varmt til de kolde efterårs- og vintermåneder. 

Nedenfor kan du se et billede af vores Easy Chunky Neck, strikket i garnalternativ 2. Køb garnet her.

 

 

 

Garnalternativ 3: 2 tråde af denne garnblanding (50g=150m).

Afhængig af størrelse skal du bruge:  2 (3) nøgler. Svarende til 100 (150) gram.

Denne garntype indeholder 65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Uld, hvilket gør dette garn dejlig blødt mod huden! Garnet er en meget let og luftig garnkvalitet – og kan derfor strikkes til alle årstider. Vi synes det er noget mere let og luftigt end fx garnalternativ 2. 

Nedenfor kan du se et billede af vores Easy Turtleneck Sweater, strikket i denne garnblanding. Køb garnet her.

 

 

Generelle tips til garn:

  • Husk som altid at lave en strikkeprøve, før du går i gang! Hvis ikke strikkefastheden er overholdt, så kan du risikere at din halsedisse bliver for stor eller lille! Du kan se hvordan du laver en strikkeprøve, under vores højdepunkt “Tips 1.0” på vores Instagramkonto: easyasknit. 
  • Tilføj en tråd Kid Silk eller anden Mohair-tråd for at opnå et mere fluffy look
  • Hvis du er sart med uld, bør du overveje at undlade en følgetråd med Kid Silk / Mohair
  • Hvad angår om garnet klør, er det meget individuelt om man synes uld klør – vi er generelt ikke sarte overfor uld, og vi synes ikke ovenstående 4 garnalternativer klør. 

 

Strikkepinde

I denne opskrift er de vejledende pinde 9 mm (40 cm.) rundpind. 

Inden vi anbefaler strikkepinde, skal det nævnes, at det er meget individuelt, hvilke strikkepinde man foretrækker. Nogen foretrækker birk, andre messing. Nogle ønsker en spids i enden at strikkepinden, andre en “blød” spids. Nedenstående produkter anvender vi selv og er glade for. 

Hvis du er kvalitetsbevidst og ønsker at investere i rundpinde der har en lang holdbarhed, så anbefaler vi dette rundpindesæt fra vores foretrukne mærke KnitPro. Med dette sæt får du et udskifteligt rundpindesæt med 5 størrelser (6-10) rundpinde samt 3 wirelængder. Til denne opskrift, skal du dog indkøbe en længde 40 cm. wire. 

Hvis du blot ønsker at købe en enkelt rundpind af god kvalitet til denne opskrift, er denne KnitPro Symfonie udskiftelige rundpind 9 mm. rigtig god at strikke med. Hvis du vælger denne, skal du indkøbe denne 40 cm. wire. Der findes også mange andre muligheder – eksempelvis denne prisvenlige rundpind fra Drops. Den er fin til en start hvis du er nybegynder, men vi anbefaler KnitPro, da disse pinde på sigt har en lang holdbarhed.

 

Indkøbsliste

 

Blogindlægget indeholder affiliate links til produkter vi selv anvender og kan stå inde for. Ved at indkøbe gennem disse links i blogindlægget, støtter du vores forretning uden det koster dig ekstra – vi har nemlig bevidst også udvalgt budgetvenlige materialer, så alle kan være med.

Rigtig god strikkelyst!

Knus fra team easy as knit