Kom godt i gang med din Easy Rib Beanie

Om opskriften

Easy Rib Beanie er en simpel tætsiddende hue strikket i perlerib hele vejen. Den har en ombukket kant og flotte indtagninger i toppen. Den er lun om ørene i den kommende efterårs- og vintertid, og det bedste af det hele er, at den matcher til vores Easy Rib Mittens og Easy Rib Neck – så du kan strikke et helt sæt. 

 

Garn

Easy Rib Beanie kan strikkes i to forskellige garnalternativer. De 2 garntyper giver forskellig struktur, idet garnet har forskellig tykkelse, blødhed og indhold af uld. Du skal strikke med 2 tråde garn. Nedenfor kan du læse information om de forskellige garnalternativer. Easy Rib Beanie kan strikkes i S/M og L. 

 

Garnalternativ 1: 1 tråd af denne garnblanding (50g=100g).

Afhængig af størrelse skal du bruge: 2 (2) nøgler primærtråd, svarende til 100 (100) gram. Derudover skal du tilføje 1 (1) nøgle denne følgetråd, svarende til 25 (25) gram. 

Primærtråd

Garnalternativ 1 er en blanding af 65% uld og 35% alpaca. Blandingen af disse to materialer gør det super blødt, men sikrer også en god holdbarhed. Garnet er spundet af fire tråde, hvilket gør at garnet går under kategorien sportsgarn. Det betyder at garnet kan holde til lidt ekstra og er meget velegnet til strik der skal bruges udendørs som denne hue. 

Følgetråd

Hvis du ønsker en varmere og mere fluffy beanie, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke, hvilket gør det til et lækkert og eksklusivt garn. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Garnalternativ 1 er vores fortrukne alternativ. Derfor har vi i samarbejde med Yarnjunkies, udviklet en garnpakke med både garn og strikkepinde til opskriften.

Køb garnpakke med pinde her.

Nedenfor kan du se et billede af Easy Rib Beanie, strikket af dygtige @lunaskrea på Instagram. Beanien er strikket i farven rust, en helt ideel farve til efteråret.

 

 

Garnalternativ 2: 1 tråd af denne garnblanding (50g=105m).

Afhængig af størrelse skal du bruge: 2 (2) nøgler primærtråd, svarende til 100 (100) gram. Derudover skal du tilføje 1 (1) nøgle mohair følgetråd, svarende til 25 (25) gram. 

Primærtråd

Garnalternativ 2 er et lækkert kvalitetsgarn fra Sandnes. Garnblandingen er et blødt og lækkert 100% merinogarn, der ikke er superwash-behandlet. Garnet findes i et stort antal farver.

Køb her.

Følgetråd

Hvis du ønsker en varmere og mere fluffy beanie, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke, hvilket gør det til et lækkert og eksklusivt garn. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Køb her. 

Nedenfor kan du se et billede af Easy Rib Beanie og Easy Rib Mittens, strikket af dygtige @knit.by.m_ på Instagram.

 

 

Generelle tips til garn:

  • Husk som altid at lave en strikkeprøve, før du går i gang! Hvis ikke strikkefastheden er overholdt, så kan du risikere at din beanie bliver for stor eller for lille! Du kan se hvordan du laver en strikkeprøve på vores hjemmeside under strikketips.
  • Hvis du er sart med uld, bør du overveje at undlade en følgetråd med Kid Silk / Mohair
  • Hvad angår om garnet klør, er det meget individuelt om man synes uld klør – vi er generelt ikke sarte overfor uld, og vi synes ikke ovenstående garnalternativer klør. 

 

Strikkepinde

I denne strikkeopskrift er de vejledende strikkepinde rundpind 4 mm (40 cm).

Inden vi anbefaler skal det nævnes, at det virkelig er individuelt, hvilke strikkepinde man foretrækker. Nogen foretrækker birk, andre messing. Nogle ønsker en spids i enden at strikkepinden, andre en “blød” spids. Nedenstående produkter anvender vi selv og er glade for.

Vi kan anbefale pinde fra mærket KnitPro. Vi bruger i easy as knit selv disse pinde og er glade for dem. Fordelen ved KnitPro, er at de bl.a. udvikler udskiftelige rundpinde, så du blot kan nøjes med at købe en størrelse rundpinde og forskellige wirelængder. Vi kan anbefale denne KnitPro rundpind 4 mm 40 cm.

Hvis du blot ønsker at købe én strikkepind af gangen, og du ønsker et billigt alternativ, er denne rundpind 4 mm (40 cm) udmærket. 

 

Indkøbsliste

 

Blogindlægget indeholder affiliate links til produkter vi selv anvender og kan stå inde for. Ved at indkøbe gennem disse links i blogindlægget, støtter du vores forretning uden det koster dig ekstra – vi har nemlig bevidst udvalgt budgetvenlige materialer, så alle kan være med.

Rigtig god strikkelyst!

Knus fra team easy as knit