Kom godt i gang med din Easy Rib Neck

Om opskriften

Easy Rib Neck er perfekt til den kolde årstid. Den passer perfekt under forskellige typer jakker – specielt jakker med dyb udskæring, hvor man hurtig kan komme til at fryse uden noget rundt om halsen. Der bruges simple teknikker i denne strikkeopskrift.

 

Garn

Opskriften kan strikkes i 3 garnalternativer. De 3 garntyper giver forskellig struktur, idet garnet har forskellig tykkelse, blødhed og indhold af uld. Afhængigt af, hvilket garn du vælger, skal du strikke med 1 tråd eller 2 tråde garn. Nedenfor kan du læse information om de forskellige garnalternativer. Easy Rib Neck strikkes i onesize, da mønsteret gør halsedissen meget elastisk. 

 

Garnalternativ 1: 1 tråd af denne garnblanding (50g=100m), eventuelt sammen med en tråd mohair som følgetråd (25g = 200m). 

Du skal bruge 4 nøgler primærtråd. Svarende til 200 gram, samt to nøgler mohair følgetråd.

Primærtråd

Garnalternativ 1 er en blanding af 65% uld og 35% alpaca. Blandingen af disse to materialer gør det super blødt, men sikrer også en god holdbarhed. Garnet er spundet af fire tråde, hvilket gør at garnet går under kategorien sportsgarn. Det betyder at garnet kan holde til lidt ekstra og er meget velegnet til strik der skal bruges udendørs som denne Easy Rib Neck. 

Følgetråd

Hvis du ønsker en varmere og mere fluffy halsedisse, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Nedenfor kan du se et billeder af garnalternativ 1, strikket af vores dygtige teststrikkere. Billede 1 er lånt af @malenes_garneri. Billede 2 er lånt af @olistrikker – som har tilføjet en tråd håndfarvet Fandango garn som følgetråd. Den brune halsedisse øverst i indlægget er også strikket med dette garnalternativ.

Garnalternativ 1 er vores fortrukne alternativ. Derfor har vi i samarbejde med Yarnjunkies, udviklet en garnpakke med både garn og strikkepinde til opskriften.

Køb garnpakke med pinde her.

 

Garnalternativ 2: 1 tråd af denne garnblanding (50g=91m) eventuelt sammen med en tråd mohair som følgetråd (25g = 200m). 

Du skal bruge 4 nøgler primærtråd. Svarende til ca. 200 gram, samt to nøgler mohair følgetråd.

Primærtråd

Denne garnblanding er 100 % ny norsk uld. Blødt og behageligt garn, den ældste garnkvalitet som har været på markedet siden 1938. Rigtig velegnet til bl.a. beklædning, da det holder faconen godt.

Køb her.

 

Følgetråd

Hvis du ønsker en varmere og mere fluffy halsedisse, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Køb her. 

Nedenfor kan du se et billeder af garnalternativ 2, strikket af en dygtig teststrikker. Obs! Denne teststrikker har ikke strikket ribben drejet, men i stedet alm. rib.

Garnalternativ 3: 1 tråd af denne garnblanding (50g=105m) eventuelt sammen med en tråd mohair som følgetråd (25g = 200m). 

Du skal bruge 4 nøgler primærtråd. Svarende til ca. 200 gram, samt to nøgler mohair følgetråd.

Primærtråd

Denne garnblanding er af 100% uld. Garnet er blødt og behageligt mod huden, og så er garnet egnet til strukturstrik, hvilket gør at garnet er særdeles nemt at arbejde med. Garnet er spundet af mange tynde tråde, som gør det ekstra elastik og blødt. Dette er nok det rareste garnalternativ, hvis man er lidt uldsart, da merino garnet er ekstra blødt.

Køb her.

 

Følgetråd

Hvis du ønsker en varmere og mere fluffy halsedisse, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke, hvilket gør det til et lækkert og eksklusivt garn. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Køb her. 

 

Generelle tips til garn:

  • Husk som altid at lave en strikkeprøve, før du går i gang! Hvis ikke strikkefastheden er overholdt, så kan du risikere at din Easy Rib Neck bliver for stor eller lille! Du kan se hvordan du laver en strikkeprøve, under “tips” her på hjemmesiden.
  • Hvis du er sart med uld, bør du overveje at undlade en følgetråd med Kid Silk / Mohair
  • Hvad angår om garnet klør, er det meget individuelt om man synes uld klør – vi er generelt ikke sarte overfor uld, og vi synes ikke ovenstående garnalternativer klør. Garnalternativ 3 uden følgetråd er bedst, hvis du er lidt uldsart.

 

Strikkepinde

I denne strikkeopskrift er de vejledende strikkepinde Rundpind 5 mm (40 cm) og rundpind 5 mm (60/80 cm)

Inden vi anbefaler skal det nævnes, at det virkelig er individuelt, hvilke strikkepinde man foretrækker. Nogen foretrækker birk, andre messing. Nogle ønsker en spids i enden at strikkepinden, andre en “blød” spids. Nedenstående produkter anvender vi selv og er glade for.

Hvis du ønsker at strikke med en pinde af højere kvalitet med længere holdbarhed, kan vi anbefale pinde fra mærket KnitPro. Vi bruger i easy as knit selv disse pinde og er meget glade for dem. Fordelen ved KnitPro, er at de udvikler udskiftelige rundpinde, så du blot kan nøjes med at købe en størrelse rundpinde og forskellige wirelængder. Vi kan anbefale denne KnitPro rundpind 5 mm til 72 kr. samt denne KnitPro wire til 17 kr. 

Hvis du blot ønsker at købe én strikkepind af gangen, og du ønsker et billigt alternativ, er denne rundpind 5 mm (40 cm) udmærket. 

 

 

Indkøbsliste

 

Blogindlægget indeholder affiliate links til produkter vi selv anvender og kan stå inde for. Ved at indkøbe gennem disse links i blogindlægget, støtter du vores forretning uden det koster dig ekstra – vi har nemlig bevidst udvalgt budgetvenlige materialer, så alle kan være med.

Rigtig god strikkelyst!

Knus fra team easy as knit