Kom godt i gang med dine Easy Rib Mittens

Om opskriften

Easy Rib Mittens er en vante strikket i perlerib. Vanterne har flotte detaljer i form af drejet ribkant i bunden og flotte indtagninger i toppen. Vanterne passer perfekt med vores Easy Rib Neck, hvis du ønsker at have matchende halsedisse og vanter. 

 

Garn

Easy Rib Mittens kan strikkes i to forskellige garnalternativer. De 2 garntyper giver forskellig struktur, idet garnet har forskellig tykkelse, blødhed og indhold af uld. Afhængigt af, hvilket garn du vælger, skal du strikke med 1 tråd eller 2 tråde garn. Nedenfor kan du læse information om de forskellige garnalternativer. Easy Rib Mittens kan strikkes i S/M og L. Vantens omkreds er ca. 21 (24) cm. Perlerib er lidt elastisk, og giver sig derfor. 

 

Garnalternativ 1: 1 tråd af denne garnblanding (50g=100g).

Afhængig af størrelse skal du bruge: 2 (2) nøgler primærtråd, svarende til 100 (100) gram. Du kan eventuelt tilføje 1 (1) nøgle mohair følgetråd, svarende til 25 (25) gram. 

Primærtråd

Garnalternativ 1 er en blanding af 65% uld og 35% alpaca. Blandingen af disse to materialer gør det super blødt, men sikrer også en god holdbarhed. Garnet er spundet af fire tråde, hvilket gør at garnet går under kategorien sportsgarn. Det betyder at garnet kan holde til lidt ekstra og er meget velegnet til strik der skal bruges udendørs som disse vanter. 

Følgetråd

Hvis du ønsker varmere og mere fluffy vanter, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke, hvilket gør det til et lækkert og eksklusivt garn. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Nedenfor kan du se billeder af garnalternativ 1. Billederne er lånt af vores dygtige teststrikkere @knit.by.m_ og @malenes_garneri

Garnalternativ 1 er vores fortrukne alternativ. Derfor har vi i samarbejde med Yarnjunkies, udviklet en garnpakke med både garn og strikkepinde til opskriften.

Køb garnpakke med pinde her.

 

 

Garnalternativ 2: 1 tråd af denne garnblanding (50g=105m).

Afhængig af størrelse skal du bruge: 2 (2) nøgler primærtråd, svarende til 100 (100) gram. Du kan eventuelt tilføje 1 (1) nøgle mohair følgetråd, svarende til 25 (25) gram. 

Primærtråd

Denne garnblanding er af 100% uld. Garnet er blødt og behageligt mod huden, og så er garnet egnet til strukturstrik, hvilket gør at garnet er nemt at arbejde med. Garnet er spundet af mange tynde tråde, som gør det ekstra elastik.

Køb her.

Følgetråd

Hvis du ønsker varmere og mere fluffy vanter, anbefaler vi at du tilføjer en tråd mohair. Denne følgetråd indholder 75% Mohair og 25% Silke, hvilket gør det til et lækkert og eksklusivt garn. Hvis du er uldsart anbefaler vi at du undgår følgetråden. 

Køb her. 

Nedenfor kan du se et billede af garnalternativ 2. Billedet er lånt af vores dygtige teststrikker schaumburgs_krearier

Generelle tips til garn:

  • Husk som altid at lave en strikkeprøve, før du går i gang! Hvis ikke strikkefastheden er overholdt, så kan du risikere at dine vanter bliver for store eller små! Du kan se hvordan du laver en strikkeprøve på vores hjemmeside under strikketips.
  • Hvis du er sart med uld, bør du overveje at undlade en følgetråd med Kid Silk / Mohair
  • Hvad angår om garnet klør, er det meget individuelt om man synes uld klør – vi er generelt ikke sarte overfor uld, og vi synes ikke ovenstående garnalternativer klør. 

 

Strikkepinde

I denne strikkeopskrift er de vejledende strikkepinde rundpind 4 mm (40 cm) og rundpind 5 mm (40 cm).

Inden vi anbefaler skal det nævnes, at det virkelig er individuelt, hvilke strikkepinde man foretrækker. Nogen foretrækker birk, andre messing. Nogle ønsker en spids i enden at strikkepinden, andre en “blød” spids. Nedenstående produkter anvender vi selv og er glade for.

Hvis du ønsker at strikke med en pinde af højere kvalitet med længere holdbarhed, kan vi anbefale pinde fra mærket KnitPro. Vi bruger i easy as knit selv disse pinde og er meget glade for dem. Fordelen ved KnitPro, er at de udvikler udskiftelige rundpinde, så du blot kan nøjes med at købe en størrelse rundpinde og forskellige wirelængder. Vi kan anbefale denne KnitPro rundpind 5 mm samt denne KnitPro rundpind 4 mm – begge til 72 kr. samt denne KnitPro wire til 17 kr. 

Hvis du blot ønsker at købe én strikkepind af gangen, og du ønsker et billigt alternativ, er disse rundpinde 4 mm (40 cm) og 5 mm (40 cm) udmærket. 

 

Indkøbsliste

 

 

Blogindlægget indeholder affiliate links til produkter vi selv anvender og kan stå inde for. Ved at indkøbe gennem disse links i blogindlægget, støtter du vores forretning uden det koster dig ekstra – vi har nemlig bevidst udvalgt budgetvenlige materialer, så alle kan være med.

Rigtig god strikkelyst!

Knus fra team easy as knit