Kom godt i gang med dit Easy Twisted Headband

Easy Twisted Headband er et simpelt, moderigtigt pandebånd til de kolde vintermåneder. Pandebåndet er strikket i chunky glatstrik som varmer dine ører godt. Dette er det perfekte nybegynderprojekt, fordi pandebåndet kun strikkes i de to mest basale strikketeknikker: ret og vrang. Pandebåndet er foldet for at skabe et flot twist foran.

Garn

Easy Twisted Headband kan strikkes i 4 garnalternativer. Nedenfor kan du læse information om de forskellige garnalternativer.

 

Garnalternativ 1: 2 tråde af denne garnblanding 

Uafhængigt af størrelse skal du indkøbe 1 garnnøgle ved dette garnalternativt, og eventuelt 1 garnnøgle mohair. 

Med dette 100% uld garnalternativ kan du strikke pandebåndet med 1 tråd og er et fint alternativ til prisen. Dette garnalternativ har et fint farvekort, og derudover er garnet meget blødt og luftigt. 

Garnalternativ 1 er vores fortrukne alternativ. Derfor har vi i samarbejde med Yarnjunkies, udviklet en garnpakke med både garn og strikkepinde til opskriften.

Køb her.

 

Garnalternativ 2: 1 tråd af denne garnblanding 

Uafhængigt af størrelse skal du indkøbe 2 garnnøgler ved dette garnalternativt, og eventuelt 1 garnnøgle mohair. 

Med dette 100% uld garnalternativ kan du strikke pandebåndet med 1 tråd og er et fint alternativ til prisen. Dette garnalternativ har et fint farvekort, og derudover er garnet forholdsvis blødt og tykt.

Køb her.

Du opnår dog ikke et “fluffy” look på din beret, med mindre du tilføjer en følgetråd, eksempelvis denne mohair tråd. Det vil vi personligt anbefale. En tilføjelse af denne tråd vil ikke påvirke strikkefastheden. 

Køb her.

 

Garnalternativ 3: 2 tråde af denne garnblanding

Uafhængigt af størrelse skal du indkøbe 2 garnnøgler ved dette garnalternativt, og eventuelt 1 garnnøgle mohair. 

Dette garnmix er en blanding af 65% uld og 35% alpaca. Uld og alpaca er to lignende materialer som dog bidrager med forskellige, gode egenskaber. Ulden sikrer at kreationer strikket med dette garn holder godt på varmen, så du kan holde dig varm hele vinteren igennem. Dertil sikrer ulden også en god og fast formstabilitet. Den bløde alpaca giver garnet en fin og silkeblød overflade.

 

Garnalternativ 4: 2 tråde af denne garnblanding

Uafhængigt af størrelse skal du indkøbe 1 garnnøgle ved dette garnalternativ.

Denne garntype består af  71% fin Alpaca, 25% Merino Uld og 4% Polyamid. Det er et dejlig blødt, let, og fluffy garn som består af alpaca og merinould. Det er lunt, men temperaturregulerende – ligesom alt andet uld i øvrigt.

Her ses et billede af en af vores andre hueopskrifter, nemlig Easy Balaclava som er strikket i to tråde af dette garn i farvekoden 20 Grape.

Køb her.

 

Generelle tips til garn:

  • Husk som altid at lave en strikkeprøve, før du går i gang! Hvis ikke strikkefastheden er overholdt, så kan du risikere at dit pandebånd bliver for stort eller lille! Du kan se hvordan du laver en strikkeprøve, under vores højdepunkt “Tips 1.0” på vores Instagramkonto: Easyasknit. 
  • Tilføj en tråd Kid Silk eller anden Mohair-tråd for at opnå et mere fluffy look
  • Hvis du er sart med uld, bør du overveje at undlade en følgetråd med Kid Silk / Mohair
  • Hvad angår om garnet klør, er det meget individuelt om man synes uld klør – vi er generelt ikke sarte overfor uld, og vi synes ikke ovenstående 5 garnalternativer klør.
  • Ligesom ethvert andet uld alternativ, vil huen med dette garnalternativ fnuldre en smule når den bliver brugt meget – men ved brug af en uldkam i ny og næ, bliver huen som ny på ingen tid. Det er et genialt køb, hvis man elsker strikkede sager, så man lynhurtigt kan få sin strik til at se ny ud – også gamle aflagte sweatre i skabet.

 

Strikkepinde

I denne strikkeopskrift er de vejledende Rundpind 7 (40 cm).

Inden vi anbefaler pinde, vil vi gerne understrege at det er meget individuelt hvilke slags strikkepinde man er til. Derfor er vores anbefalinger ud fra hvad vi selv strikke med, og mulighed for at købe både budgetvenlige pinde eller kvalitetspinde.

Hvis du blot ønsker at købe en enkelt rundpind til denne opskrift, kan vi anbefale denne rundpind 7 (40).

Alternativt kan du vi anbefale dette udskiftelige rundpindesæt fra mærket KnitPro. Det er et lidt dyrere, men lækkert alternativ, hvor du får 5 størrelser rundpinde (6-10) samt 3 wirelængder. Du skal dog købe denne wirelængde 40 cm. til rundpindesættet.

 

Indkøbsliste

Du kan nemt og trygt kaste dig ud i strikkeprojektet “Easy Beret Hat”, når du har sikret dig, at du har følgende ting:

 

Blogindlægget indeholder affiliate links til produkter vi selv anvender og kan stå inde for. Ved at indkøbe gennem disse links i blogindlægget, støtter du vores forretning uden det koster dig ekstra – vi har nemlig bevidst udvalgt budgetvenlige materialer, så alle kan være med.

Rigtig god strikkelyst og knus fra team easy as knit!